Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

Amb el suport de Caixa Popular, les tecnologies verdes protagonitzen la 4a edició de la Universitat de Primavera d'Alzira04/04/2019

Les jornades tractem amb diverses conferències entorn de les energies renovables i noves aplicacions que milloren la sostenibilitat de productes amb l'objectiu de protegir i recuperar el medi ambient i els seus recursos.

El vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; la diputada de l'Àrea de Benestar Social de la Diputació de València, Mercedes Berenguer; l'alcalde d'Alzira, Diego Gómez; i el director de l'oficina de Caixa Popular d'Alzira, José Manuel Llopis han inaugurat en el Museu Municipal d'Alzira (MUMA) la quarta edició de la UPA que porta com a títol El medi ambient valencià. Present i futur de les tecnologies verdes.

El vicerector Jorge Hermosilla ha destacat la “continuïtat d'aquesta Universitat de Primavera d'Alzira, fruit de l'estreta col·laboració entre la Universitat de València, Diputació de València, el Ajuntament d’Alzira i Caixa Popular”. 

L'alcalde d'Alzira, Diego Gómez, ha explicat que la UPA és un fòrum on “debatre i aportar idees per a contribuir a la sostenibilitat del medi ambient valencià a través de l'anàlisi de prestigiosos especialistes de la Universitat de València". 

La diputada Mercedes Berenguer ha posat l'accent en l'oportunitat que suposa aquest tipus de trobades acadèmiques per a “vertebrar el territori a través de les Universitats Estacionals, 12 en total”. 

I el representant de Caixa Popular, José Manuel Llopis, ha subratllat “el gran benefici que suposa per als veïns de l'entorn de la Ribera Alta tindre el seu abast les reflexions de grans experts en el camp de les tecnologies verdes que coincideixen amb principis de la seua entitat”. 

Les 9 conferències que componen el programa de la UPA seran impartides en les sessions del 4 i el 5 d'abril per investigadors pertanyents a 3 Departaments i 5 Instituts d'Investigació de la Universitat de València, a més del director d'una empresa tecnològica, que col·labora en projectes amb investigadors de la Universitat. El coordinar de la UPA és el professor Emilio Barba.

La Universitat de Primavera d'Alzira (UPA) se suma a un total de 12 Universitats Estacionals acordades per conveni entre el Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la UV i l'àrea de Benestar Social de la Diputació de València: la Universitat de Primavera de Xàtiva (UPXA), la Universitat d'Estiu d'Ademús (UVRA), la Universitat d'Estiu d’Ares dels Oms (UVAO), la Universitat d'Estiu de Gandia (UEG), la Universitat d’Estiu de Sagunt (UES), la Universitat de Tardor de Bunyol (UOB), la Universitat de la Tardor d’Alaquàs (UTA), la Universitat de la Tardor de l'Eliana (UTE), la Universitat de Tardor d'Énguera (UOE), la Universitat de la Tardor de Llíria (UTL), i la Universitat d’Hivern d’Ontinyent (UHO).

En aquesta edició es compta a més amb la participació de Caixa Popular.

Caixa Popular - Abril 2019