Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

Susana Torres analitza a La Nau l'arquitectura des d'una posició feminista, amb la col·laboració de Caixa Popular26/04/2018

Susana Torres, arquitecta argentino-nord-americana crítica i educadora, ofereix la conferència ‘Poder, Professió i Arquitectura. Una crítica des del Feminisme’, aquest dijous, 26 d’abril, a les 19:30 hores, a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau, amb entrada lliure fins completar l’aforament. L’acte està organitzat per l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives i la Unitat d’Igualtat.

A aquesta conferència es parlarà sobre la construcció de l’àmbit i les eines de poder que defineixen l’entorn professional de qualsevol activitat i, en particular, de l’arquitectura, analitzat des d’una posició feminista.

Susana Torres es dedica a la docència, l’escriptura i el disseny enfocat a la forma en què el públic ocupa els espais, i com aquest reprodueix els rols definits per gènere, ètnia o edat. En aquesta línia, Torres revoluciona l’arquitectura i trenca els estereotips creats entorn del gènere femení, concebent projectes interpretats des de les particulars necessitats i comportaments de la dona i relegant tipologies preconcebudes en la història, permetent així viure els espais, tant a homes, dones, xiquets, joves o ancians, com a agents socials capaços de generar diverses aportacions culturals a la societat.

Ha desenvolupat una carrera en què ha combinat "preocupacions teòriques amb la pràctica real de construir" i disseny arquitectònic i urbà amb l’ensenyament i l’escriptura. Va ser la primera dona convidada per dissenyar un edifici públic a Columbus (Indiana), "una ciutat internacionalment coneguda per la seua col·lecció d’edificis dissenyats per arquitectes prominents".

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Igualtat, amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com a un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. L’Escola, a més, té la participació d’altres actors de l’Administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat; Ajuntament de València; conselleries de Transparència, i d’Educació, Investigació, Cultura i Esport; Acadèmia Valenciana de la Llengua; Institut Alfons el Magnànim; Escola Europea d’Humanitats; i Caixa Popular.

Caixa Popular - Abril 2018