Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

Louise Lecavalier, una rockstar que dansa obrirà el Festival 10 Sentidos patrocinat per Caixa Popular21/12/2018

 

Força, contundència, nervi. Són tres vocables que defineixen a les bèsties, figura que serveix d'eix central de la vuitena edició del Festival 10 Sentidos que se celebrarà a València durant el mes de maig amb el patrocini principal de Caixa Popular. Les tres paraules serveixen també per a descriure a la ballarina Louise Lecavalier, reconeguda professional que posa la seua força, la seua contundència i el seu nervi a la disposició de la dansa. I porta fent-ho des dels anys 80 quan va entrar a formar part de la companyia canadenca La La Human Steps i va revolucionar la dansa contemporània.

Lecavalier serà l'encarregada d'inaugurar la vuitena edició del Festival 10 Sentidos el pròxim 5 de maig en el Teatre Principal de València, en la qual serà la seua primera actuació a la ciutat, després d'haver recorregut espais de tot el món. Caixa Popular és l'entitat que fa possible aquestes activitats i que ha permès tirar endavant aquest festival.Lligada a l'estètica rock aquesta professional ha arribat a col·laborar en concerts de David Bowie i de Frank Zappa, elevant la dansa a la categoria del rock. D'ella han dit que és "la ballarina més brillant i tràgica de la nostra època", que és "una ballarina amb cames de foc", que ha influït com a poques en l'escena contemporània.

El Festival 10 Sentidos la convida perquè presente ‘So Blue’, peça creada per la seua pròpia companyia, Fou Glorieux, en la qual ella mateixa puja a l'escenari en companyia del seu Frédéric Tavernini. Junts posen ball als sons electrònics de Mercan Dade, una experiència capaç d'hipnotitzar a qualsevol espectador. Lecavalier explora en la capacitat que tenen els nostres cossos per a transformar-se en bèsties, si no dirigim bé els nostres instints i reaccions. "Desitjava que el cos digués tot el que vol dir sense censurar-lo, deixant-lo lliure perquè ell mateix se sorprengués pel que revela", ha dit la ballarina a propòsit d'aquest treball. En ‘So Blue’ Lecavalier i Tavernini ho arrisquen tot en una atmosfera d'alt voltatge al servici d'un treball radical, cru i inquietant. "Ràpid com el pensament, el cos dicta les seues lleis i transgredeix els seus límits", assenyalen de l'espectacle.

La presentació d'aquesta obra en 10 Sentidos completa una proposta que també permetrà contemplar treballs anteriors de la ballarina. El hall del Teatre Principal acollirà una sèrie de vídeos i fotografies dels temps en què va col·laborar amb Édouard Lock, amb el qual va crear un llenguatge totalment nou per a la dansa. L'espectador tindrà l'oportunitat d'aproximar-se a aquesta professional per a després contemplar com explota en l'escenari el lema d'aquesta vuitena edició. A més, després de la funció en l'escenari del Teatre Principal de València, el públic podrà mantindre un diàleg amb l'artista que oferirà un col·loqui en el hall del teatre.

El Festival 10 Sentidos, en la seua VIII edició, pretén reflexionar sobre el concepte de violència i generar un diàleg per a desmantellar el sistema violent i injust en el qual vivim. Sota el lema 'Bèsties' la cita amb les arts vives a València pretén aproximar-se a tota mena de contextos violents, amb la finalitat de destapar-los i denunciar-los.

 

Caixa Popular torna a implicar-se com a patrocinador principal en aquest projecte i ha renovat el seu compromís un any més amb el Festival. L'entitat segueix compromesa a donar suport a aquesta cita que conjumina dos dels pilars fonamentals de la seua filosofia, la cultura i la implicació social i solidaritat.

Caixa Popular - Desembre 2018