Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

València acull del 9 al 18 de febrer el Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València ‘Humans Fest’, amb la col·laboració de Caixa Popular29/01/2018

Una novena edició amb major diversitat i paritat de gènere, amb un 50% dirigit per dones.

En La Filmoteca s'ha presentat la novena edició del Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València "Humans Fest", organitzat per la Fundació per la Justícia i amb la col·laboració de Caixa Popular.

 

El Director del festival, Javier Vilalta, acompanyat per Neus Fábregas, Regidora de Cooperació de l'Ajuntament de València, pel Director General de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, i José María Company, Director del Departament de Negoci i Màrqueting de Caixa Popular, han presentat la programació del certamen, que tindrà lloc del 9 al 18 de febrer.

 

En la secció oficial de documentals es veuen representats un total de 9 països, principalment Europa. A més i sense haver discriminació positiva, el 50% de la secció oficial ha sigut dirigit per dones.

 


Una estrena mundial i dues estrenes nacionals en la programació.

 

El festival compta amb un documental d'estrena mundial, Forgotten Childhood (Resa Farahmand. Irán, 2017), que parla de la crisi dels refugiats des de la mirada dels més joves. D'altra banda, en aquesta edició, a més, es presentaran dos documentals inèdits a Espanya i sis estrenes a València. A nivell nacional, València serà la primera ciutat a acollir Complicit (Heather White. EE.UU) i Freedom for the wolf (Rupert Russell, 2015). La primera parla sobre la societat de consum i el medi ambient, desvetlant els secrets de la indústria del mòbil i la segona, és una reflexió sobre el concepte de democràcia en l'actualitat.

 

A més, s'abordaran el tema del medi ambient amb El Maíz en Tiempos de guerra, qüestions de violència de gènere amb les cintes d'Ala-Kachuu i Jackson. També, l'ocupació israeliana amb Gas the Arabs, el tema d'identitats no-binàries amb Genderbland o el tema d'identitat de gènere amb Mr Gai Syria. I finalment, la memòria historica i la Justícia Universal amb Lesa Humanitat.

 

Les projeccions fora de la secció oficial s'allargaran gràcies a la secció Humans els dies 17 i 18 de febrer, en col·laboració amb el MUVIM i amb el festival convidat FCAT- Festival de Cinema Africà de Tarifa, Tanger.


Premi "Pau i Justícia" para Silvia Munt

 

En reconeixement a la seua trajectòria com a artista compromesa amb els drets humans i pel seu activisme i implicació social, Humans Fest ha decidit atorgar aquesta any el seu guardó "Pau i Justícia" a Silvia Munt. La directora i actriu, arreplegarà el premi el pròxim dia 9 de febrer en la gala inaugural del festival. La Filmoteca, seu principal del festival li dedica un cicle amb l'exhibició de les pel·lícules Pretextos (2008), Gala (2003) i Lalia (1999).

 


Seus

 

La projecció dels llargmetratges documentals de la Secció Oficial se segueix desenvolupant de manera íntegra en la Filmoteca de València. Enguany, lamentem el tancament dels Cinemes Aragó, seu en anteriors edicions, i la projecció de curts pels Drets Humans i els curtmetratges sobre Dret d'asil i Refugiats, seran en el Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València. D'aquesta manera, el festival segueix teixint nous vincles en la ciutat i sumant veus a la defensa de drets humans a través de la cultura.

 

El Cinestudio d’Or, per segon any consecutiu, exhibiran abans de cada passada els micrometrajes "1 minut, 1 dret". Aquests curts de breu durada han sigut realitzats en centres escolars, universitats i centres d'atenció a persones amb el risc d'exclusió social. Hi ha dos premis en aquesta categoria i el públic contribuirà a l'elecció dels guanyadors amb el seu vot, que se sumarà al del jurat.

 

A més, com a novetat, el MUVIM acollirà les passades matinals de la secció oficial. Un horari apropiat per a premsa i públic escolar. Amb aquesta proposta es pretén millorar la dinàmica i augmentar les possibilitats de visionat.

 

En la cerimònia de clausura el 18 de febrer es lliuraran els premis de Millor Llargmetratge Documental, Millor Curtmetratge i dos premis a Millor Curtmetratge "1 minut, 1 dret" (un per a una proposta escolar i un altre per a la producció d'un centre d'atenció per a persones amb el risc d'exclusió social).

 

Jurat

 

El Jurat d'enguany, presidit pel guanyador del Premi Pau i Justícia de l'edició 2017 del festival, Juan Diego Botto, compta per a la Secció Oficial de Llargmetratges Documental amb la programadora del Festival de Cinema i Drets Humans de Donosti, Ana Garayalde, amb María Trénor, directora d'animació, amb María Carrión, Directora de FiSahara i Laura Ballester, periodista i escriptora. El Jurat per a la Secció Oficial de Curtmetratges està compost per la Coordinadora General de Lambda, Fani Boronat, per Claudia García Giraldo, supervivent de violència policial a Colòmbia i amb el director i guionista, Óscar Bernácer.

 

Com a novetat, enguany s'atorgarà un premi concedit per EDAV que avaluaran el documental amb el millor desenvolupament i recerca de la història i a més, comptem amb un jurat universitari de diversos màsters.

 

Caixa Popular - Gener 2018