Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

Gala de les Associacions 2020: 10 projectes interassociatius de la comarca de l’Horta premiats amb 20.000 €17/02/2020

Una iniciativa de la Fundació Horta Sud, Caixa Popular i el Grupo Ugarte Automoción

Premiados convocatoria ayudas proyectos interasociativos recibiendo su premio subidos al escenario

El dijous 20 febrer, Dia Mundial de la Justícia Social, tindrà lloc l’acte de lliurament de la 26a edició de les Ajudes a Projectes Interassociatius. Els 10 projectes premiats, en què participen més de 50 associacions i entitats sense ànim de lucre, rebran 20.000 € en ajudes per a promoure el treball en xarxa entre associacions de l’àmbit comarcal de l’Horta (Horta Sud i Horta Nord). Les Ajudes a Projectes Interassociatius són iniciativa conjunta de la Fundació Horta Sud, Caixa Popular i el Grupo Ugarte Automoción. La Gala de les Associacions tindrà lloc en el saló d’actes del Levante EMV.

Dels 28 projectes presentats en aquesta edició, els membres del jurat format per representants de la Fundació Horta Sud, Caixa Popular i el Grupo Ugarte Automoción han seleccionat 10 projectes que promouen el treball en xarxa entre associacions dins d’una mateixa localitat o en l’àmbit comarcal de l’Horta. Des del 1995, aquestes ajudes, que al començament s’anomenaven Programa de Cooperació amb Associacions de la Comarca de l’Horta, tenen com a principi inspirador afavorir la participació ciutadana i enfortir el teixit associatiu de l’Horta, per contribuir a la realització de projectes de desenvolupament cultural, social o educatiu que promoguen la col·laboració entre associacions.

En els 26 anys de les Ajudes a Projectes Interassociatius, s’han lliurat ajudes per valor de 248.671 €, repartits entre 158 projectes i més de 400 associacions i entitats participants. Els projectes incideixen en àmbits d’actuació tan diversos com la cultura, la igualtat, l’ecologisme, la infància i la joventut, l’esport, les persones majors, la identitat comarcal o el patrimoni. La Gala de les Associacions 2020 vol convertir-se en una ocasió especial per a agrair la faena i la implicació desinteressada pel bé comú que es du a terme des del teixit associatiu.

Les Ajudes a Projectes Interassociatius afavoreixen, per tant, la mobilització de recursos per tal de donar resposta a les necessitats des de la mateixa societat civil, i enfortir el treball entre associacions, incrementar la participació i construir una ciutadania crítica i compromesa. En definitiva, fomentar el treball en xarxa per a aprofitar les sinergies i millorar la incidència dels projectes en les persones beneficiàries i el conjunt de la societat.

Amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Les bases de la convocatòria d’enguany han incorporat per primera vegada els Objectius de Desenvolupament Sostenible com a principi inspirador de les ajudes. Amb la finalitat de contribuir a la transformació global de les nostres societats per a complir l’Agenda 2030, les ajudes promouen la realització de projectes i aliances entre associacions que tinguen un compromís amb el desenvolupament dels ODS.

Les entitats que convoquen les ajudes consideren que estem davant d’una oportunitat històrica perquè les associacions treballen unides per decidir i emprendre noves vies cap al futur, emprant, en els seus projectes, activitats dirigides a protegir el medi ambient, fer front al canvi climàtic, educar en igualtat de gènere, combatre la pobresa i promoure la prosperitat i el benestar del conjunt de la societat.

 

Una iniciativa conjunta de la Fundació Horta Sud, Caixa Popular i el Grupo Ugarte

Amb l’objectiu d’afavorir la participació ciutadana i avançar cap a una societat més justa i compromesa amb els drets humans i els valors democràtics, la Fundació Horta Sud, Caixa Popular i el Grupo Ugarte Automoción convoquen des del 1995 les Ajudes a Projectes Interassociatius.

La Fundació Horta Sud acompanya des del 1972 les associacions i les persones que en formen part en el seu procés col·lectiu. Mitjançant l’organització de cursos, serveis d’assessoria i campanyes de foment de l’associacionisme, la Fundació ofereix, en paraules de Julio Huerta, el coordinador d’aquesta entitat, "les eines que el teixit associatiu necessita per a potenciar al màxim els seus projectes per a construir una societat més justa des de l’àmbit local".

Caixa Popular és una entitat financera valenciana compromesa amb el seu entorn i el seu territori, que ha consolidat un model de banca de proximitat de referència. Du a terme una tasca clau en el desenvolupament del cooperativisme i del teixit associatiu de la província de València. Per a Paco Alòs, director de Responsabilitat Social de Caixa Popular, les Ajudes a Projectes Interassociatius "generen aliances entre associacions des de fa 26 anys per a poder treballar en xarxa", fet que ha permés que la comarca siga un "referent en aspectes relacionats amb la participació i l’associacionisme".

D’altra banda, el Grupo Ugarte Automoción manté un conveni de col·laboració amb la Fundació Horta Sud des de l’any 2013. Per a Santiago Peraita, director del Grupo Ugarte, aquesta aliança pretén "enfortir la capacitat crítica i l’autonomia del teixit associatiu de la comarca". Dedicat des de fa més de 50 anys al sector de l’automòbil, en venda, reparació i peces de recanvi a través de la xarxa de concessionaris oficials de les marques que representa, KeyGo Cars és l’últim projecte del Grupo Ugarte. Present en els centres de Quart de Poblet, Picanya i Xiva, KeyGo Cars disposa de més de 500 vehicles seminous, quilòmetre zero o d’ocasió.

 

ELS 10 PROJECTES PREMIATS - 26 EDICIÓ (2020)

‘Sostenibilitat 3F’, projecte que té com a objectiu fer un barri més sostenible i responsable amb el medi ambient, amb aliances amb la resta d’associacions. Presentat per l’Associació Veïnal i Cultural Tres Forques, l’AMPA CEIP Ciudad de Bolonia, l’AMPA Escoleta Infantil SOLC, Colecamins, València per l’aire, més de 20 empreses, entitats educatives i l’Associació de Comerciants Mercat de Castella.
Àmbit d’actuació: barris de Tres Forques i Vara de Quart (València)
Import de l’ajuda: 1.700 €

‘L’Alzheimer és cosa de tots’, per a promoure la prevenció, el diagnòstic i la normalització de la malaltia de l’Alzheimer. Presentat per l’Associació Cultural Falla Verge de l’Olivar, AFASUD, Artistas Noveles, Onda Valencia TV, Special K Crem, Grupo Tiryus, Grup de Cant, Ball i Danses l’Olivar, Club de Gimnàstica Rítmica del Barri del Crist, CF Sporting Alaquàs, Ajuntament d’Alaquàs, el diari Levante EMV, la periodista Laura Sena, Papelería Aguña, Comerços d’Alaquàs per al mercat solidari, EPA Alaquàs, Residencia Canalejas, Junta Local Fallera i comissions falleres d’Alaquàs.
Àmbit d’actuació:
Aldaia, Xirivella, Quart de Poblet i Torrent
Import de l’ajuda: 2.000 €

‘Inspira’t, voluntariat ambiental’, per a crear un equip de voluntariat ambiental amb diversitat intel·lectual. Presentat pel Patronato Intermunicipal Francisco Esteve (PIFE), Proyecto Empar, Plena Inclusión C.V. i Fundación Limne.
Àmbit d’actuació: Quart de Poblet i Paterna
Import de l’ajuda: 2.800 €

‘¡¡No al Bullying!!’, projecte per a detectar i combatre comportaments inadequats des de les aules. Presentat per l’associació AMPA Enric Valor, AMPA Pere Boil, AMPA García Planells, IS Pere Boil, CEIP Enric Valor i Vives i CEIP José García Planells.
Àmbit d’actuació: Manises
Import de l’ajuda: 2.800 €

‘Creació de taules de cultiu per a diferents entorns urbans’, per a construir i instal·lar taules de cultiu, amb l’objectiu de millorar la comunicació entre veïns i l’ús d’espais comuns. Presentat pel Club de l’Horta, Hackerspace i Benimakers.
Àmbit d’actuació: Alboraia i València
Import de l’ajuda: 1.500 €

‘Natació adaptada’, per a desenvolupar l’estructura i consolidar la secció de natació adaptada dins del Club de Natació Fénix de Manises. Presentat per AFADIMA, Club de Natació Fénix.
Àmbit d’actuació: Manises
Import de l’ajuda: 1.400 €

‘Vestint il·lusions’, projecte per a donar visibilitat i sensibilitzar la situació dels xiquets i les xiquetes en situació vulnerable i potenciar el vincle intergeneracional entre infants i dones. Presentat per ARTIC i Taller Madre Mazzarello-Amparito Baviera.
Àmbit d’actuació: comarca de l’Horta Sud
Import de l’ajuda: 2.000 €

‘La memòria dels sentits’, per a millorar la salut física i mental i el benestar dels residents de la residència la Marxadella de Torrent, i promoure l’intercanvi intergeneracional. Presentat per AV el Vedat, Solidaritat Torrent i ARTIC.
Àmbit d’actuació: Torrent
Import de l’ajuda: 1.600 €

‘Riu Túria, més viu que mai’, per a millorar la qualitat de vida i la integració de les persones amb malaltia mental mitjançant la participació en tasques comunitàries. Presentat per AFEMPES, Coordinadora en Defensa de los Bosques del Turia, CIEEF (Centro para la Investigación y Experimentación Forestal), PRISMA (Mancomunitat Camp del Túria) i Fundación Secretariado Gitano.
Àmbit d’actuació: Paterna
Import de l’ajuda: 1.700 €

‘Las mil miradas del barrio’, projecte per a promoure l’acció comunitària al Barri del Crist mitjançant una activitat participativa interassociativa. Presentat per Associació Teuladí, AV Barri del Crist, Asoc. Majomaï, Compartiendo Solidaridad, AMPA CEIP Nuestra Señora del Carmen i AMPA CEIP Vicente Blasco Ibáñez.
Àmbit d’actuació: Barri del Crist
Import de l’ajuda: 2.500 €

 

 

Caixa Popular - Febrer 2020