Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

Caixa Popular patrocinarà un any més el Festival LA CABINA de València13/11/2017

Com a principal entitat financera valenciana, Caixa Popular serà entitat patrocinadora de la X edició de la Cabina – Festival Internacional de Migmetratges de València, que se celebrarà del 16 al 25 de novembre.

La Cabina s'inaugurarà el dimarts 14 de novembre a les 20h en el Palau de la Música. I les projeccions, en les seuesseusoficials (CC La Nau i Filmoteca de València), arrancaran el dijous 16 de novembre i, durant 10 dies, el millor cinema d'entre 30 i 60 minutsinundarà la ciutat. A més, enguany La Cabina acullvuit estrenes nacionals i dos europeus.

Enguanysón varis elsplatsforts que conformen les seccions a competició. Entre ellsestà el migmetratgevalencià que formaràpart de Secció Oficial, Graffiti (Lluís Quílez. Espanya, 2015), que va estar nominatals Goya 2017 i en l'avantsaladels Oscar en aquestmateixany. També formaràpart de Secció Oficial la nord-americana Tokyo Project, dirigida per Richard Shepard -guanyadord'un Emmy per la direcció del capítol pilot de “Ugly Betty” i director de diversos episodis de la sèrie “Girls”-, produïda per Lena Dunham i protagonitzada per Elisabeth Moss (“MadMen” i “TheHandmaid's Tale”, paperpelqual va guanyarrecentment el Premi Emmy a MillorActriu) i EbonMoss-Bachrach (“Girls”). Aquestaprojecciósuposaràl'estrena a Europa en pantalla gran i Richard Shepardacudirà al festival per a presentar el film.

També, la música torna a cobrar una especial rellevànciaamb la SeccióVisuals. Enguany es trasllada de seu i se celebrarà en el claustre del Centre Cultural del Carme. En ella, quatregrupsvalencians (Salfuman, Navvier, Tardor i Tórtel) que incorporen visuals en les seuesactuacionsoferiran dos concertselsdies 23 i 24 de novembre.

Continua la seccióInèdits, en la qual s'exhibeixen obres de directorsconsagrats que són, en gran part, desconegudes per al gran públic. Per primera vegada seran projectades amb subtítols en valencià gràcies a la participació de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme.

Sense oblidar-nos de les trobades i col·loquisamb el públic que protagonitzen alguns dels directors dels migmetratges de Secció Oficial; el Seminari Especialitzat en Periodisme Cinematogràfic, impartit per Javier Tolentino, director del programa El séptimo vicio de Radio 3; i el Premi al Millor Cartell d'un migmetratge de Secció Oficial i Amalgama.

La X edició de la Cabina – Festival Internacional de Migmetratges de València està organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, el Institut Valencià de Cultura, Conselleria de Cultura a través de la Direcció general de Cultura i Patrimoni, el Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana i la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme. Compte així mateix amb la col·laboració de l'Ajuntament de València, Palau de la Música i el patrocini oficial de Cerveza Turia i Caixa Popular.

Caixa Popular - novembre 2017