Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

El Festival 10 Sentidos, patrocinat per Caixa Popular, denunciarà a la seua programació de 2019 la violència10/12/2018

La cita amb les arts vives de València rep més de 500 propostes per formar part del seu programa artístic.

El Festival 10 Sentidos, en la seua VIII edició, pretén reflexionar sobre el concepte de violència. Sota el lema 'Bèsties' la cita amb les arts vives a València pretén aproximar-se a tot tipus de contextos violents, amb la finalitat de destapar-los i denunciar-los. Caixa Popular torna a implicar-se com a patrocinador principal en aquest projecte i ha renovat el seu compromís un any més amb el Festival. L'entitat segueix compromesa amb esta cita que conjuga la cultura amb la implicació social i la solidaritat.

Tota la programació en la qual està treballant el Festival 10 Sentidos tractarà de visibilitzar, a través de propostes artístiques diferents, realitats incòmodes de la nostra societat, i d'esta manera treure de la gàbia a les bèsties. La VIII edició se celebrarà al maig de 2019. El Festival pretén posar el focus en tot tipus de violències: física, psicològica, sexual, econòmica, patrimonial o simbòlica, i denunciar tot tipus d'accions vexatòries i discriminatòries que es cometen per raó de raça, gènere, orientació sexual, estatus social o aspecte físic.

El Festival ha rebut més de 500 propostes per formar part del seu programa general, arran de la convocatòria Open Call 2019 que va obrir el passat mes d'octubre, en la qual convidava a creadors locals, nacionals i de l'àmbit internacional, de qualsevol disciplina escènica, visual i arts vives, a enviar els seus treballs per formar part de la programació. Aquesta convocatòria no és l'única via que utilitza el festival per articular la programació. La Direcció artística selecciona propostes i treballs de forma paral·lela al llarg de tot l'any.

El Festival 10 Sentidos, patrocinat per Caixa Popular, continua dissenyant tota l'oferta de la seua VIII edició, en la qual té com a referència les xifres de 2018 quan va albergar més de 50 activitats, va rebre al voltant de 125 artistes de tot el món i va tindre presència en gairebé 30 seus de la ciutat. La intenció és continuar amb aquesta línia i contagiar tota la ciutat amb l'esperit d'aquesta cita cultural.

Caixa Popular - Desembre 2018