Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

Caixa Popular i la Fundación de Estudios Bursátiles y Financieros elaboraran un estudi sobre Factors dinamitzadors de la Comunitat Valenciana com a Plaça Financera21/07/2017

 

Caixa Popular i la Fundación de Estudios Bursátiles y Financieros (FEBF) han signat un conveni per elaborar un estudi sobre Factors dinamitzadors de la Comunitat Valenciana com a Plaça Financera. L'acord ha estat ratificat en les instal·lacions de Caixa Popular, al Parc Tecnològic de Paterna, per Isabel Giménez, Directora General de la FEBF, i per Rosendo Ortí, Director General de Caixa Popular.

La FEBF va publicar l'any 2004 un estudi en el qual es recollien els factors de competitivitat clau de la Plaça Financera Valenciana. Després de l'últim procés de reestructuració del sector financer espanyol, i els canvis derivats de la societat digital, els objectius d'aquest estudi són actualitzar la informació sobre l'estat de la plaça financera valenciana, per identificar els agents del mercat més rellevants i sinergies amb l'economia real. A partir d'aquest diagnòstic, es detallaran possibles àrees de millora, així com procediments i escenaris d'intervenció per optimitzar la seua evolució futura. Fruit d'un procés de recerca i enquestes a directius, s'elaborarà un informe final.

Per a Giménez, "les places financeres tenen externalitats positives respecte a les zones geogràfiques en les quals se situen, com per exemple, l'efecte cridada d'empreses interessades a realitzar operacions similars a les ja existents, i les economies d'escala del sector financer".

Amb estudis com el present es "vol impulsar el desenvolupament economicofinancer del teixit empresarial de la Comunitat Valenciana, i posar en valor projectes realitzats des de i per a la plaça financera Valenciana", ha explicat Ortí.

Caixa Popular, amb 40 anys d'història, s'ha consolidat com a referent del sistema financer valencià, pel seu model de gestió per valors i la seua solvència. L'entitat realitza una banca cooperativa, propera a les persones i al seu entorn. Compta amb una xarxa d'oficines que abasta tota la província de València i algunes ciutats d'Alacant, prestant servei a les empreses, cooperatives i famílies valencianes.

La FEBF constitueix un fòrum de trobada d'elevada rellevància en l'activitat econòmica de la Comunitat Valenciana, incentivant en les seues activitats i publicacions l'intercanvi d'opinions i la proposta de nous projectes entre empresaris, directius, entitats financeres, consultors, advocats i assessors.

Caixa Popular - Juliol 2017