Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

Les cooperatives valencianes celebren el Dia munidal del Cooperativisme el 2 de juliol21/06/2019

Caixa Popular col·labora amb la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana (Concoval) per a impulsar el pròxim dimarts 2 de juliol, en l'IVAM de València, la jornada commemorativa del Dia Mundial del Cooperativisme de 2019, que se celebra a tot el món el primer dissabte del mes de juliol.

L'esdeveniment té el seu origen en el missatge que anualment difonen de manera conjunta l'Organització de Nacions Unides (ONU) i l'Aliança Cooperativa Internacional (ACI). Enguany, les cooperatives de tot el món, com a empreses centrades en les persones i caracteritzades per un control democràtic que dóna prioritat al desenvolupament humà, se sumen al repte de contribuir a un futur en el qual hi haja treball digne per a totes les persones.

La jornada organitzada per Concoval agafa com a fil conductor el lema triat cada any per la ACI per al seu missatge. En 2019, coincidint amb el centenari de l'Organització Internacional del Treball (OIT), el lema és “Cooperatives per un treball digne”. L'acte comptarà amb una conferència inaugural sobre l'impuls de la justícia social i la promoció del treball decent a través del cooperativisme, a càrrec de Joaquín Nieto, director de l'Oficina de la OIT per a Espanya. La sessió es completarà amb un panell en el qual participaran Manuel Alegre, professor titular de Dret del Treball de la Universitat de València; Ana Company, directora de la Fundació Florida i responsable del Projecte Lança-T per a la reincorporació de dones al mercat laboral; i Marcos Garcés, sociòleg, cooperativista i agricultor professional per vocació.

El Dia Mundial del Cooperativisme, que Concoval celebra cada any en una de les tres capitals de província de la Comunitat, s'ha convertit en el principal punt de trobada per a totes aquelles organitzacions que contribueixen al desenvolupament del cooperativisme en aquest territori.

L'edició del Dia Mundial del Cooperativisme de 2019 compta amb el patrocini de la conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i de l'asseguradora Agropelayo, i col·laboren també la Diputació Provincial de València i Caixa Popular. Durant l'acte es retrà homenatge a la trajectòria de tres cooperatives valencianes: Grup Sorolla Educació, Neteges Colimsi i Rural Sant Vicent Ferrer de Benaguasil.

Caixa Popular - Juny 2019