Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

AJORNAT - Caixa Popular, patrocinador del Curs sobre Economies i Finances Transformadores: Sostenibilitat i Bé Comú que organitza la càtedra EBC de la Universitat de València11/03/2020

Curso economia y finanzas

Amb la col·laboració de Caixa Popular, la càtedra d’Economia del Bé Comú (EBC) organitza el Curs sobre Economies i Finances Transformadores: Sostenibilitat i Bé Comú, els dies 23 i 24 d’abril de 2020 a València en ADEIT-Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València.

L’objectiu del curs és oferir una panoràmica sobre els principals models d’economies i de finances transformadores que hi ha en l’actualitat. En particular, s’hi analitzen els models següents basats en la sostenibilitat: economia del bé comú, sostenibilitat corporativa, economia civil, economia social i solidària, i finances sostenibles.

Des del sorgiment de la crisi financera i econòmica de l’any 2008, han sorgit diferents enfocaments econòmics que tenen com a finalitat oferir un model alternatiu al model econòmic actual i transformador de l’economia, basat en els valors de l’ètica i l’humanisme.

Models anteriors sorgits en el segle xix amb la Revolució Industrial, com el cooperativisme i l’economia social, i renovats amb posterioritat (economia social i solidària, tercer sector), posaven l’èmfasi en la supremacia de les persones sobre el capital i en la cooperació com a valor que ha de regir el funcionament i les relacions entre les persones i les empreses.

Les finances també han experimentat una transformació important prenent com a antecedent les cooperatives de crèdit i les caixes rurals. El sorgiment en els anys setanta del segle xx de la banca ètica i, posteriorment, de les finances solidàries i col·laboratives, ha provocat una revolució financera.

Tots aquests models proposen una economia basada en la sostenibilitat, entesa com la intersecció entre les dimensions econòmica, social i ambiental. L’origen prové del desenvolupament sostenible definit per primera vegada en l’informe Brundtland de les Nacions Unides del 1987 i ofereixen un salt quantitatiu i qualitatiu de la responsabilitat social empresarial. En l’actualitat, la responsabilitat social i la sostenibilitat s’han convertit en referents clau de les organitzacions, que persegueixen com a objectiu la creació de valor no només econòmic i financer, sinó també social i ambiental.

Quan disposem de la informació confirmarem la nova data de realització del curs

 

 

Caixa Popular - Març 2020