Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

La MICE celebra la 7a edició amb 381 pel·lícules a competició i amb el suport de Caixa Popular01/02/2019

La Mostra Internacional de Cinema Educatiu de València celebra la seua setena edició on participaran 30 ajuntaments de tot el territori valencià, a més de la seu situada a Madrid. La presentació ha estat a càrrec del director del festival, Josep Arbiol; el Director General de Política Educativa, Jaume Fullana; la Presidenta del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, Encarna Cuenca; i tres representants de les entitats patrocinadores: Caixa Popular, ESAD i Toyota. A més, els joves germans Aitana Serrallet, directora, i Frederic Serrallet, actor, han presentat el seu curtmetratge Bosa, que es podrà vore a la gala d'inauguració, el 7 de febrer a l'Auditori de Torrent.

"La MICE ajuda a l'alumnat a ser crític davant una peça audiovisual, però també és clau per a la formació del professorat", ha afirmat Encarna Cuenca, qui creu que "els 7 anys d'història de la MICE han demostrat que l'audiovisual i l'educació a València tenen molt bona salut".

"El cinema educatiu s'ha posat en valor gràcies a la MICE" ha assenyalat Jaume Fullana, aportant a més que esta Mostra “ha demostrat que el cinema no només és un art, sinó que és una eina molt potent per a aconseguir una societat més crítica i participativa".

A l’acte inaugural assistirà el cineasta Manuel Martín Cuenca (La flaqueza del bolchevique, El autor), l'actriu Abril Zamora (Vis a vis, Temporada baja) i el vicepresident de l'Acadèmia de Cinema Espanyol Rafael Portelas, a més d'altres personalitats relacionades amb el món del cinema, de l'educació i de l'esport.

Altres esdeveniments destacats d'esta setena edició és la participació de l'actriu alemanya Hanna Schygulla (Berlin Alexanderplatz, Las amargas lágrimas de Petra von Kant) al dia dedicat al país convidat, Alemanya, a Castelló. En esta jornada es projectarà la pel·lícula Las aventuras del príncipe Achmed, de Lotte Reiniger, considerada la pionera del cinema d'animació. Cal també destacar la celebració d'un partit de bàsquet a Sueca, amb jugadors amb capacitats especials, i la projecció de la pel·lícula Campeones; la jornada dedicada a l'India, a l'Eliana i Benifaió; o el taller d'animació cinematogràfica realitzat per Thomas Kutschera, responsable de l'animació de dragons de la sèrie Joc de Trons.

Els ajuntaments participants a esta setena edició de la MICE són: Vilafranca, Benicarló, Borriol, Castelló de la plana, Vila-Real, Aras de los Olmos, Sagunt, l'Eliana, Riba-Roja del Túria, Bonrepós i Mirambell, Xirivella, Torrent, Benetússer, Alborache, Montserrat, Benifaió, Algemesí, Sueca, Tavernes de la Valldigna, Agullent, Pedreguer, Biar, l'Alfàs del Pi, Sant Joan d'Alacant, Callosa de segura, Guardamar del Segura, Gandia, Alacant, Estivella i València, a més de la seua situada a Madrid.

Amb el suport de Caixa Popular, la MICE és un projecte transversal que busca unir el món educatiu i l'audiovisual, al mateix temps que permet als xiquetes i xiquetes, adolescents i joves crear els seues propis curtmetratges i poder presentar-los a concurs.

Caixa Popular - Gener 2019