Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

Caixa Popular col·labora en la difusió del 'Manual d'estil per al tractament de la violència masclista i el llenguatge inclusiu' editat per la Unió de Periodistes Valencians28/11/2018

Caixa Popular col·laborarà en la segona fase de difusió del 'Manual d'estil per al tractament de la violència masclista i el llenguatge inclusiu' editat per la Unió de Periodistes Valencians amb el suport de l’Ajuntament de Castelló.

Aquesta col·laboració amb Caixa Popular permetrà optimitzar la difusió d'aquest manual i atendre les nombroses peticions que la Unió de Periodistes Valencians ha rebut aquestos dies per continuar difonent i divulgant els continguts del Manual.

El 'Manual d'estil per al tractament de la violència masclista i el llenguatge inclusiu' es tracta d’una eina essencial perquè els i les professionals de la comunicació encerten en l'enfocament de les notícies vinculades amb la violència masclista.

Alhora, també proposa una sèrie de pautes per combatre, dels mitjans, alguns estereotipus que el discurs mediàtic ha contribuït a solidificar en l’imaginari col·lectiu.

A més, aporta algunes fórmules per fer ús del llenguatge inclusiu en l'elaboració de les notícies diàries perquè al cap i a la fi els mitjans són eines de comunicació que, des de la professionalitat i l'ús responsables de la informació, poden contribuir a erradicar la violència que s'exerceix contra les dones.

Caixa Popular - Novembre 2018